İçeriğe geç
SevenSevilmiyor

Annem hâlâ beni çocuk gibi görüyor

@ayisiginda9200 görüntülenme
Otuz iki yaşındayım, kendi evim, kendi işim var. Ama annem her telefonda “yemek yedin mi, hırkanı giydin mi” diye soruyor. Önceleri sinirleniyordum, şimdi bunun onun sevgi dili olduğunu anlıyorum. Yine de bazen nefes alamadığımı hissediyorum. Geçen hafta ona “ben büyüdüm” dedim, sustu. Sonra kapattı. Akşam yarım saat sonra bir mesaj geldi: “Soğuk olacak yarın, kalın giyin.” Güldüm, ağladım, ikisi birden oldu. Sevgiyi bazen nasıl da yanlış paketlerde gönderiyoruz birbirimize. Bu konuda yalnız mıyım yoksa sizin de böyle ailesi var mı?

12 yanıt

• @geceyolcusu

Annelerin sevgi dili yemek ve hava durumu üzerine kurulu, evrensel bir şey bu.

0
  • Anonim

Benimki “eve vardığında yaz” der. Yazmazsam telefon gelir. Sinir olurum, sonra kaybettiğimi düşününce...

0
  • @sessizbiri

Bence sınır koymak ile sevgiyi reddetmek aynı şey değil. Nazikçe “beni merak etme, ben iyiyim” demeyi deneyebilirsin.

0
  • @uykusuz

Ben tersini yaşıyorum, annem beni hiç sormuyor. Sana imrendim biraz, bunu söylemek zorundayım.

0
    • @ayisiginda

Haklısın, çok şanslıyım aslında. Sana da sarılıyorum.

0
  • @gece0217

Bence fazla romantize ediliyor. Kontrolcü bir sevgi de olabilir, ayrımı yapmak lazım.

0
    • Anonim

Doğru, ama burada kontrol değil endişe var gibi görünüyor. Ton önemli.

0
  • @mavikent

Hırkamı giydim mi diye hâlâ soruluyorsa ne mutlu bana, diyorum. Annem artık sormuyor.

0
  • @sonbahar

Bu mesajı okuyunca annemi aradım, teşekkürler.

0
  • @isimsiz

Kalın giyin mesajı beni çok güldürdü, kusura bakma. Anne bu.

0
  • @biriydim

Yazının sonundaki soruya cevap: evet, bizimki de böyle.

0
  • Anonim

Çok güzel yazmışsın, ben de kaydettim bu başlığı.

0
  • Forum konusuDertleşme

Gece üçte hâlâ uyanığım

Saat 03.12. Yarın sabah toplantı var, gözüm tavanda. Zihnim bir şeyleri tekrar tekrar sayıyor. Kim uyanık?

Anonim3939 tepki33 yorum55 kayıt
  • Forum konusuDertleşme

Hayatım dışarıdan iyi görünüyor ama...

İşim var, evim var, fotoğraflarda gülüyorum. Herkes “ne güzel” diyor. Ama akşam kapıyı kapatınca içimde bir boşluk büyüyor ve nedenini bulamıyorum. Birine söylesem “şükret” diyecek, biliyorum, hem de haklı olarak. Ama ben şükrediyorum zaten, sadece mutlu değilim. İkisi aynı anda olabiliyormuş meğer…

@geceyolcusu355355 tepki1212 yorum8888 kayıt
  • Forum konusuDertleşme

Güçlü olmak zorunda hissetmekten yoruldum

Ailede hep ben toparlayan oldum. Herkes bana gelir, ben kime gideceğimi bilmem. Babam hastayken hastane koridorunda bekledim, kardeşim ağlarken sarıldım, annem korkarken telefonda saatlerce teselli ettim. Kimse “sen nasılsın” demedi, ben de demedim kendime. Geçen hafta bir arkadaşım “sen çok güçlü…

Anonim274274 tepki88 yorum5757 kayıt
  • Forum konusuDertleşme

Kimseye anlatamadığım bir şey var

Aylardır içimde taşıdığım bir şey var ve kime anlatsam yanlış anlaşılacakmış gibi geliyor. Annemle konuşsam endişelenir, arkadaşlarım ise hemen çözüm üretmeye kalkar. Ben çözüm istemiyorum, sadece birinin “anlıyorum” demesini istiyorum. Dün gece telefonu elime aldım, rehberde kaydırdım, kimseyi ara…

@sessizbiri215215 tepki99 yorum4141 kayıt
  • Forum konusuDertleşme

Bayramlarda neden hep boğazım düğümleniyor

Bayram sabahı herkes arayıp mesaj atarken ben mutfakta tek başıma kahve yapıyorum. Ailemden uzaktayım, yol ve para meselesi. Gülen fotoğraflar geliyor telefonuma, ben de bir tane gönderiyorum, güya mutluyum. Sonra ekranı kapatıp pencereden dışarı bakıyorum, sokak bomboş. Bu yıl kimseye “iyiyim” dem…

Anonim146146 tepki66 yorum2929 kayıt
  • Forum konusuDertleşme

Taşındım, ama kendimi hiçbir yere ait hissetmiyorum

Yeni şehre geleli dört ay oldu. Güzel bir ev tuttum, iş iyi, insanlar kibar. Ama yolda yürürken kimse beni tanımıyor, bakkal bile selam vermiyor. Eski şehirde her köşede bir hatıram vardı, burada hiçbiri yok. Akşamları pencereden bakıp sokaktaki ışıklara “bir gün bu da ev olacak” diyorum. Olacak mı…

@isimsiz120120 tepki77 yorum2222 kayıt