Bayram sofrasında boş sandalye
7 yanıt
- @sessizbiri
Başın sağolsun. “Elim hâlâ senin payını ayırıyor” dizesi çok yerinde.
0 - Anonim
Biz de annemin yerini bir süre boş bıraktık. Zamanla kendiliğinden doldu, başkası oturmadı ama doldu.
0 - @kayip_cumle
Çay bardağı imgesi basit ve çok gerçek.
0- @yagmurlu_sehir
Teşekkür ederim. Bardağı fark edince sofrada hepimiz sustuk.
0
- @ucuncu_kat
Ben ilk bayramda sofraya hiç oturamadım. Sen oturmuşsun, bu bile bir güç.
0 - @uykusuz
Şiiri okuyup bir bardak daha çay koymak istedim, tuhaf.
0 - @mor_defter
Üçüncü dizede “alışkanlık da bir tür özlem” cümlesi bence şiirin kalbi.
0
Benzer içerikler
Forum konusuŞiirlerBoş Sandalye
Sofrada bir sandalye hep boş kalıyor Annem hâlâ tabağını koyuyor Kimse bir şey demiyor Çorba soğuyor yavaş yavaş Bir tabağın kıymeti İçine konulan şeyde değil Bekleyen elde Kaşık kimseye uzanmıyor Ama bekleniyor
@yalnizadam2323 tepki1111 yorum1111 kayıt
Forum konusuŞiirlerGece Treni — ilk kez uzun bir şey yazdım, bakar mısınız
Gece treni kalkıyor istasyondan Camda bir yüz, belki benim İçerde herkes uykuda Bir ben uyanığım, bir de bir çocuk Çocuk annesinin omzunda Ben kendi omzumda Her durakta biri iniyor Ben hâlâ aynı koltuktayım Bilet cebimde buruşmuş Gideceğim yer yazılı ama okuyamıyorum Belki varmak istemiyorum Belk…
@sonmesaj541541 tepki1212 yorum112112 kayıt
Forum konusuŞiirlerGitmeyen Sen — uzun bir şiir, sabırla okuyun
Bir şehir kadar uzaksın şimdi Oysa aynı yağmuru dinliyoruz Sen kapalı bir pencerenin ardında Ben açık bir yaranın önünde Adını söylemiyorum artık Harfler bile ağır geliyor dile Sabah olunca toparlanıyorum Akşam olunca yine sen Bir mektup yazdım, göndermedim Zarfın içinde bir mevsim vardı Kış mıyd…
@ayisiginda393393 tepki99 yorum7474 kayıt
Forum konusuŞiirlerUmudun Son Satırı
Bütün şiirlerim hüzünlü bitti Bu seferki böyle bitmesin Son satırı kimseye bırakmıyorum Ben yazıyorum: Yarın hava açacak Belki de açmayacak Ama ben pencereyi açacağım
@geceyazan229229 tepki2222 yorum9999 kayıt
Forum konusuŞiirlerKüllerin altında
Geçen kış her şeyi bitmiş sanmıştım. Evi sattık, işten ayrıldım, telefonum günlerce sustu. Bu şiiri o günlerin sonunda yazdım, bugün tekrar okudum: Küllerin altında bir kor var hâlâ, üflesem alev olur belki. Üflemeye gücüm yok bu akşam, ama kor da vazgeçmiyor, görüyorum. Yarın belki üflerim.
Anonim257257 tepki1616 yorum6363 kayıt
Forum konusuAyrılıklarKalabalık bayram sofrasında yalnız hissetmek
Bayramda bütün aile bir arada ve ben sofrada gülüyorum ama içim bomboş. Herkes ayrılığımdan haberdar ama kimse konuşmuyor, sanki hiç olmamış gibi. Teyzem "yenisi gelecek" diyor, halam "zaten yakışmıyordunuz" diyor. Kimse acımı sormuyor. Bu kadar yalnız hissetmek normal mi?
@geceyolcusu185185 tepki1616 yorum100100 kayıt