İçeriğe geç
SevenSevilmiyor

Gece Treni — ilk kez uzun bir şey yazdım, bakar mısınız

@sonmesaj7640 görüntülenme
Gece treni kalkıyor istasyondan Camda bir yüz, belki benim İçerde herkes uykuda Bir ben uyanığım, bir de bir çocuk Çocuk annesinin omzunda Ben kendi omzumda Her durakta biri iniyor Ben hâlâ aynı koltuktayım Bilet cebimde buruşmuş Gideceğim yer yazılı ama okuyamıyorum Belki varmak istemiyorum Belki yol yetiyor bana Sabaha yakın bir ışık düşüyor yüzüme Umut mu desem, yorgunluk mu Adını koymadan bakıyorum dışarı Tren hâlâ gidiyor

12 yanıt

• @geceyolcusu

Çocuk annesinin omzunda, ben kendi omzumda. Bu iki satır tek başına bir şiir.

0
  • @gece0217

İlk kez yazdım diyorsun ama bu kadar olgun bir dil nasıl olur? Tebrikler.

0
    • @sonmesaj

Çok teşekkür ederim hepinize, korka korka paylaşmıştım.

0
  • Anonim

Belki yol yetiyor bana. Cümleyi not aldım, yazıp duvara asacağım.

0
  • @mavikent

Üçüncü kıtadaki bilet imgesi bence en iyisi. Bilinçaltına dokunuyor.

0
  • @ayisiginda

Son satır 'tren hâlâ gidiyor' ile bitmesi mükemmel, açık bırakmışsın.

0
  • @bir_sessizlik

Biraz uzun geldi bana, ikinci kıtayı çıkarsan da bütünlük bozulmazdı sanki.

0
    • @sonmesaj

Olabilir, ikinci kıtayı düşünüp tekrar bakacağım. Eleştiri için sağ ol.

0
    • Anonim

Ben ikinci kıtayı çıkarma derim, çocuk imgesi orada başlıyor ve çok güzel.

0
  • @sonbahar

Okurken sanki o trendeydim. Ne güzel bir yolculuktu, teşekkürler.

0
  • @sessizbiri

Gideceğim yer yazılı ama okuyamıyorum. İnsan bazen böyle yaşıyor işte.

0
  • @yarim_kalan

Yeni şiirlerini bekliyorum, bundan sonrası merak konusu.

0
  • Forum konusuŞiirler

Gitmeyen Sen — uzun bir şiir, sabırla okuyun

Bir şehir kadar uzaksın şimdi Oysa aynı yağmuru dinliyoruz Sen kapalı bir pencerenin ardında Ben açık bir yaranın önünde Adını söylemiyorum artık Harfler bile ağır geliyor dile Sabah olunca toparlanıyorum Akşam olunca yine sen Bir mektup yazdım, göndermedim Zarfın içinde bir mevsim vardı Kış mıyd…

@ayisiginda393393 tepki99 yorum7474 kayıt
  • Forum konusuŞiirler

Pencere kenarında yazdım, kısa bir şey

Gece yarısı pencerenin önünde otururken şu dizeler döküldü kalemden. ışığı kapattım sokak lambası içeri girdi odada yalnız değilim ama kimse de yok

@geceyazan216216 tepki55 yorum3131 kayıt
  • Forum konusuŞiirler

Umudun Son Satırı

Bütün şiirlerim hüzünlü bitti Bu seferki böyle bitmesin Son satırı kimseye bırakmıyorum Ben yazıyorum: Yarın hava açacak Belki de açmayacak Ama ben pencereyi açacağım

@geceyazan229229 tepki2222 yorum9999 kayıt
  • Forum konusuŞiirler

Küllerin altında

Geçen kış her şeyi bitmiş sanmıştım. Evi sattık, işten ayrıldım, telefonum günlerce sustu. Bu şiiri o günlerin sonunda yazdım, bugün tekrar okudum: Küllerin altında bir kor var hâlâ, üflesem alev olur belki. Üflemeye gücüm yok bu akşam, ama kor da vazgeçmiyor, görüyorum. Yarın belki üflerim.

Anonim257257 tepki1616 yorum6363 kayıt
  • ŞiirŞiirler

Tuşa Basmadığım Gece

Gece ikiyi yirmi geçe adın ekranda duruyordu, parmağım yeşil tuşun üstünde. Sesini duymak istedim. Ama senin sabahın var, benim gecem ona ait değil. Telefonu yüzüstü çevirdim. Bu bir vazgeçiş değildi; sana ait bir huzuru bozmamayı seçmekti. Aramamak, o gece, en uzun cümlem oldu. Sen uyudun, uyum…

@Halil401401 tepki3838 yorum112112 kayıt
  • Forum konusuGenel

Gece rutininizi paylaşır mısınız? Benimki dağılmış durumda

Eskiden dokuzda duş, onda kitap, on buçukta uyku gibi bir düzenim vardı. Şimdi saat ikiye kadar telefondayım, sabah yorgun uyanıyorum. Düzene dönmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Sizin rutinleriniz neler, sizi uyutan şeyler neler?

@geceyazan422422 tepki1212 yorum107107 kayıt